tiistai 5. huhtikuuta 2016

Printtityynyjä

Ensimmäiset viime viikonlopun kurssin työni ovat valmiit. Ompelin tänään tyynyt niistä kankaista, jotka ehdittiin printata kurssin aikana.

Palmutyynyt on tehty omasta valokuvasta, unikot ja ruusut ovat lainakuosia. Ylemmät palmutyynyt on printattu luonnonvalkoiselle kankaalle, alemmat kirkkaanvalkoiselle.

Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että osuuteni varsinaisesta työstä oli aika pieni. Oma osuuteni rajoittui lähinnä palmutyynyjen rajauksen suunnitteluun (miniäni ottamista) valokuvista. Kaikennäköinen kuvankäsittely ja valmiiden tuotosten siirtäminen "printtauskoneelle" on siskoni aikaansaannosta. Opettaja-Leea puolestaan hoiti printtauksen. Tekemisen idea on siis minulla jotenkuten hallussa, mutta yhteistyö tietokoneen kanssa ei...

Näihin yhden palmun tyynyihin printattiin myös nurjapuoli valmiiksi. Kankaita tuli kokeiltua useampaa laatua. Kuva toistui yhtä hyvin kaikissa materiaaleissa, mutta ompelutyön jälki oli siisteintä ja ompelutyö mukavinta ohuesta puuvillakankaasta.

Siniselle (Lundby-kokoiselle) unikkotyynylle oli jo ennen kurssia suunniteltuna paikka kesäkodissa, muut tyynyt ovat 1:12 kokoisia.

3 kommenttia:

  1. Niistä tuli hienoja. Eikun printteri soimaan ja singeri laulamaan ja sitä ennen täytyy käydä kaikki vanhat valokuvat läpi. Ei mikään pikku urakka tiedossa :)

    VastaaPoista
  2. Aattelin itse tehdä printattuja tyynyjä esim: Elvis sitten kun löytyy sopiva aika.

    VastaaPoista