maanantai 17. maaliskuuta 2014

Narsisseja ja muita kukkia

Sunnuntaina Turun seudun nukkekotikerhossa teemana olivat kukat ja kasvit. Käytössä oli kerhon punchit. Vaikkakin kukka-aihe oli vapaa, yhdessä mietimme ja kokeilimme erilaisia tapoja valmistaa narsissi.

Kerholla ehdin tehdä muutaman narsissin sekä lävistää lehtiä ja erivärisiä kukka-aihioita. Asetelman ja ensimmäisen kukkakimpun sain valmiiksi vasta kotona.

Pääsiäisruukun narsissit on tehty kahdella eri tavalla. Vasemman narsissin alaterälehdet ovat salmiakin malliset. Ne on leikattu yksittäin ja niitä on oikeaoppisesti 6 kappaletta. Oikeanpuoleisen kukan alaterälehdet on tehty valmiista kuviosta eli terälehtiä on vain 5. Eroa ei juuri huomaa, mutta jälkimmäinen valmistustapa on paljon näppärämpi  ja nopeampi! Molempien kukkien "tötteröt" on rullattu paperiluiskasta, johon on leikattu hapsuja millin välein. Hapsureunan avulla "tötterön" pystyy levittämään narsissinmaisen avoimeksi. Ruukku on värikästä kananmunakennoa, lehdet muovia.

Vasta valokuvasta huomasin, että lehtien viimeistely on vielä tekemättä. Pemppali sentään! Toivottavasti onnistun muotoilemaan lehdet, vaikka ne on liimattu kiinni.

Honkkarin makuukammariin tein kukkakimpun. Jokaisessa kukkavarressa on kolme kerrosta reijityskuvioita liimattuna päällekäin ja rypistettynä suppuun. Lehti on muovia, maljakko on helmi.

2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia taas! Ja kevätkukkia.

    VastaaPoista
  2. Kylläpä tuli kaunis tuosta narsissiasetelmasta. Pitäisiköhän ryhdistäytyä ja tehdä tänään narsisseja :)

    VastaaPoista