sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Dorfpuppenhaus

Vastikään tekemälläni luidenlämmittelymatkalla yövyin mennen tullen Bremenissä, Saksassa. Bremenin lentokentältä lehtimyymälästä löytyi menomatkalla Dorfpuppenhaus nimisen nukkekotilehden kakkosnumero. Lehti oli pakattu pahvikotelon sisään ja samassa paketissa oli myös kylpyamme, vesihanat, kylpysuolaa ja pyyhkeet. Koko komeus maksoi 4.99 eur. Ensimmäinen numero oli maksanut vain 1 euron, mutta se oli jo loppuunmyyty.

Lehti mööpeleineen ilmestyy kerran viikossa eli paluumatkalla oli tietysti kipitettävä samaan lehtikauppaan. Kolmosnumeroa ei enään ollut jäljellä, mutta nelosen sain. Lehden lisäksi siinä oli keinuhevonen ja vauvankehto petivehkeineen. Tavarat ovat Kiinassa tehtyjä. Niiden paketeissa oli varoitustarra, jossa kiellettiin niiden antaminen alle 14(!!) vuotiaille.

Lehti nro 4, pahvilaatikoihin pakattuine tavaroineen, myytiin sellofaanipussissa ja hinta oli alun tarjousten jälkeen noussut 8.99 euroon, mikä taitaa olla lehden normaalihinta.

Itse lehti on 16 sivuinen. Ideana näkyy olevan pahvikotelossa valokuvassa olleen mallitalon sisustuksen jonkin huonekalun myyminen (tilpehööreineen) jokaisen numeron yhteydessä. Samassa numerossa esitellään myydyn huonekalun eri versioita eri aikakausilta, eli ostamissani lehdissä kylpyammetta ja lastensänkyä. Molemmissa lehdissä oli myös askarteluohjeet ja pari artikkelia eri nukkekodeista.

Jäipä matkalta mukaan myös muutama jääkaappimagneetti. Kyllä Vaarinmökin ikäneidon nyt kelpaa, kun hänen viinivarastonsa kasvoi taas roimasti. Ja lopulta hän pääsee maistelemaan viinejänsä oikeasta viinilasista, sellaista ei mökissä vielä ole ollutkaan.  

5 kommenttia:

 1. Kiva lehti eikä ollut hinnallakaan pilattu! Kävin itse joulun aikaan Berliinissä mutta en tähän lehteen törmännyt, pitääkin katsoa tarkemmin kun seuraavan kerran menen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei lehteä näy myymälässä, kannattaa kysyä. Bremenissä se oli aika hyvässä "jemmassa", koska ei hankalan kokonsa takia sopinut tavalliseen lehtihyllyyn.

   Poista
 2. Hauska tuo lehden kylkiäinen, edistää varmasti myyntiä. Tuo pullokokoelma on aika hieno.

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva kylkiäinen lehdessä ja upea viinipullokokoelma!

  VastaaPoista