keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Paperisilppurin silppua

 Yhtenä viime syksyisten kerhotapaamisten aiheena oli kulhot ja maljakot paperisilppurin silpusta. Kerhossa enin osa ajastani meni siihen, kun liimasin nauhoja toisiinsa kiinni ja rullasin liimatut silppunauhat kiekoiksi. Kerhossa ehdin tehdä muutamasta kiekosta valmiin kulhon. Kulhojen kiiltävä sisäpinta on kuivunutta Erikeeperiä. Kulhon ulkopinta on hiottu tasaiseksi hiekkapaperilla ja sitten "kovetettu" Erikeeperillä.

Kerhoillan jälkeen olen tehnyt kulhon silloin, toisen tällöin. Pääsiäinen innosti taas jatkamaan työtä, sillä päätin tehdä yhdestä nauhakiekosta kukkaruukun Vaarinmökin krookuksille. Valmiin ruukun maalasin aika paksulti ja epätasaisesti mattavalkoisella,  jotta se näyttäisi vanhalta.

Kukkaruukkua maalatessani virisi ajatus kulhosta lampunvarjostimena. Kuvassa on ensimmäinen kokeilu. Lampunjalka on korunosa ja -varsi on hammastikun pätkä.

Kukkapurkin ja lampunvarjostimen ulkopintaa en hionut, sillä halusin jättää "portaat" osaksi esineiden ulkonäköä. Varjostimeen lisäsin vähän harmaata ja vihreää väriä, jotta portaat erottuisivat paremmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti