lauantai 1. kesäkuuta 2024

Lahjoitus Tyksin lapsisyöpäpotilaiden osastolle


Omien nukkekotien kanssa puuhastelu on ollut pitkään tauolla, sillä tämä lahjoitusnukkekoti on ollut koko kevään tekeillä ystävieni kanssa. Lahjoitetun talon nikkaroivat Kirsi L. ja miehensä Jukka (puuttuvat kuvasta). Talon sisustus tekemiseen ja hankkimiseen osallistuivat kanssani Pirkko, Elina, Tuija ja Kirsi P. (puuttuu kuvasta). Kuva on otettu Turun yliopistollisen keskussairaalan lasten syöpäosastolla talon lahjoituksen yhteydessä.

"Mittatilaustyönä" valmistettuun taloon ei tehty portaita viemään tilaa leikeiltä. Jokaisessa kerroksessa huoneiden väliset oviaukot ovat tavallista leveämmät jotta pikkupotilaat, joiden kädessä on kanyyli tai joiden hienomotoriikassa on puutteita, voivat helpommin touhuta talossa. 

Huoneita nukkekodissa on kuusi...

                                                                       ...makuuhuone...

...lastenhuone...

                                                                          ...keittiö...

...olohuone...

                                                                   ...dinosaurushuone...

                                                      ...ja autotalli, jonka perällä on wc.

Tämä nukkekoti on tehty leikkimistä varten. Siksi lahjoittajaporukkamme onkin todella iloinen, kun saimme yhteyshenkilön sairaalan ja meidän välille paikallisesta syöpäyhdistyksestä. Hän on luvannut kertoa meille leikkien tiimellyksessä särkyneistä tai kadonneista huonekaluista, asukkaista tai esineista, jotta voimme korvata ne uusilla ja talo pysyy näin käyttökunnossa.

Iso kiitos Suomen Minimaailman Sadulle❤, joka on myös osallistunut panoksellaan tämän talon sisustukseen,❤ sekä teille ystäväni, jotka käytitte runsaasti aikaa ja mielikuvitusta talon valmistamisen eri vaiheissa!❤