sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Juhlan jälkeen

Juhlapyhät ovat ohi ja arki on taas palannut Vaarinmökkiin. Ikäneidolla on aikaa hetkeksi istahtaa kiikkustuoliin lukemaan, sillä poika viihtyy hyvin uusien lelujensa kanssa.

Neito ja pikkumies viettivät ensimmäisen yhteisen joulunsa ilman sen suurempia kommervenkkejä. Riisipuuroa sekä muita joulun herkkuja syötiin ja kuusen alle ilmestyneet lahjapaketit avattiin. Neito avusti pilttiä pakettien aukaisemisessa, poika kun ei vielä oikein hommaa osannut. 

Mailis ja Sulo olivat paketoineet pojalle kasan mieluisia leluja. Puu-ukon lisäksi paketissa oli iloinen apina sekä leikkitalo, jonka uumeniin voi sulloa kaikkea pientä ja tarpeellista. Apina on ollut pojan unikaverina joulusta alkaen. Aijemmin pojalla ei ollutkaan kuin kirja ja leikkiauto.

Ikäneito itse sai Mailikselta ja Sulolta komean laukun. Sen kanssa kelpaa lähteä kirkonkylälle ostoksille. Laukun voi oikeasti avata ja sulkea!

Neito oli laittanut pojalle pakettiin potan. Hänen mielestään hissukseen rupeaisi olemaan aika pojan opetella sillä istumista. Taitaa ajatuksen taustalla kyllä olla neidon kyllästyminen joka paikassa kuivumassa oleviin sideharsoihin...

Potan on käsin(!) dreijannut keraamikko Inge-May Koskelin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti