sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Tauno Palon elämänkerrat

Siirsin Ikäneidolla Vaarinmökissä olleen Tauno Palon kuvan Kesäkodin seinälle.

Koska tuo loistava näyttelijä on myös Kesäkodin asukkaan ihastuksen kohde, tein asukille kesälukemiseksi muutaman Tauno Palosta kertovan kirjan.


Kesäkodin olohuoneessä on vielä avaraa...

perjantai 22. huhtikuuta 2016

Laatikot

Kesäkodin kirjahyllyn kirjoja väsätessä tuli mieleeni jo kauan kansiossa leikkaamista ja liimaamista odottanut laatikkoprintti. Kaksi tuon printtipaperin laatikoista on nyt valmiina.

Jahka saan kirjoja enemmän valmiiksi siirrän laatikot pois kirjahyllystä, sillä laatikoiden kansissa olevat kuvat haluan paremmin näkösälle.  

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Vähän uutta Kesäkotiin

Kesäkodin kirjahyllyssä on ensimmäinen kirja! On siellä myös joka pojan kesälukemistoa eli Bilteman katalogi. Joten hissukseen hylly täyttyy...

Tähän saakka sohvan jalkojen virkaa on toimittanut ikäneidon keittiön puutelineestä lainatut kaksi klapia. Nyt liimasin sohvaan pohjapahvin ja helmistä jalat. (Näkyy tuo oikea etukulma kaipaavan vielä lisää liimaa.)

Sohva on tehty vaahtomuovin paloista ja huovutusvillasta. Liimasin vaahtomuovipalat ensin sohvan muotoon ja sitten kiinnitin huovutusneulalla villan sohvan pintaan. Varsinainen huovutus tapahtui pesukoneessa, laitoin sohvan sinne pyykkipussissa. Muutaman paljaaksi jääneen kohdan, joissa vaahtomuovi vielä näkyi, värjäsin sinisellä tussilla.

Tämä asukas muutti Kesäkotiin Tampereen nukkismarkkinoilta. Uusien tyynyjen keskellä loikoillen kelpaa kesää ja aurinkoisia päiviä odotella.

tiistai 12. huhtikuuta 2016

Jotain uutta keittiöön

Astiapyyhe ja currypurkki ovat matkalla Kesäkodin keittiöön.

Pyyhe rypistyi, kun kokeilin eri "ripustusviikkauksia". Printtikuvaa valitessa en lainkaan ajatellut sitä, että seinälle ripustettaessa vain juurakko jää kuvasta näkyviin. Pyyhe on rypyssä koska yritin saada aikaan luonnollisen näköisen roikkuvan pyyhkeen, jossa voikukan kukatkin näkyisivät. Kokeilut jatkuvat...

torstai 7. huhtikuuta 2016

Printtigobeliini

Myös tämä kankaalle printattu gobeliini on Porin kansalaisopiston järjestämän kurssin tuotoksia.

Vaarinmökin ikäneito joutui visaisen valinnan eteen. Pitkän tuumailun jälkeen päätös oli lopulta se, että Tauno Palo sai väistyä seinältä ja tehdä tilaa kaurisgobeliinille. Onneksi sentään Taunon kuva on vielä valokuvana raameissa ja elokuvajulisteena toisella seinällä.

tiistai 5. huhtikuuta 2016

Printtityynyjä

Ensimmäiset viime viikonlopun kurssin työni ovat valmiit. Ompelin tänään tyynyt niistä kankaista, jotka ehdittiin printata kurssin aikana.

Palmutyynyt on tehty omasta valokuvasta, unikot ja ruusut ovat lainakuosia. Ylemmät palmutyynyt on printattu luonnonvalkoiselle kankaalle, alemmat kirkkaanvalkoiselle.

Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että osuuteni varsinaisesta työstä oli aika pieni. Oma osuuteni rajoittui lähinnä palmutyynyjen rajauksen suunnitteluun (miniäni ottamista) valokuvista. Kaikennäköinen kuvankäsittely ja valmiiden tuotosten siirtäminen "printtauskoneelle" on siskoni aikaansaannosta. Opettaja-Leea puolestaan hoiti printtauksen. Tekemisen idea on siis minulla jotenkuten hallussa, mutta yhteistyö tietokoneen kanssa ei...

Näihin yhden palmun tyynyihin printattiin myös nurjapuoli valmiiksi. Kankaita tuli kokeiltua useampaa laatua. Kuva toistui yhtä hyvin kaikissa materiaaleissa, mutta ompelutyön jälki oli siisteintä ja ompelutyö mukavinta ohuesta puuvillakankaasta.

Siniselle (Lundby-kokoiselle) unikkotyynylle oli jo ennen kurssia suunniteltuna paikka kesäkodissa, muut tyynyt ovat 1:12 kokoisia.