keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Piparipurkkeja

Näihin piparipurkkeihin tein kannet iloisista napeista, rungot ovat paperisilppurin silppunauhaa.

Kansikuvien puolesta purkit sopivat myös lastenhuoneeseen pikkutavaroiden säilyttämiseen.

 Purkeista yksi on jo Kesäkodin keittiössä.

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

SyysMatin Markkinat, kransseja

Espoon tuomiokirkonmäellä (Kirkkopuisto 5) järjestetään jälleen tulevana viikonloppuna SyysMatin Markkinat. Markkinat ovat avoinna lauantaina 19.9. klo 10-16 ja sunnuntaina 20.9. klo 11-16. Kimalainen on varannut myyntipaikan markkinoilta. Myyntiin tulee Kimalaisen 1:1 viiluintarsiatöiden lisäksi nukkekodintavaroita.


Innostuin pitkästä aikaa tekemään kransseja. Näitä hempeyksiä aijon tehdä myös markkinoille.
Myyntiin tulee kranssien lisäksi nukkekodin mattoja, mööpeleitä sekä muuta tarpeellista tavaraa. Matot ovat kutomiani, mööpelit Kimalaisen valmistamia ja muut tarpeelliset nukkekodin tavarat minun ja Kimalaisen, siskoni ja siskon tyttären tekemiä.


tiistai 8. syyskuuta 2015

Kesäkodin keittiö

Nyt se on päätetty: kesäkodin keittiö tulee yläkertaan. Pallotapetti ja Kimalaisen tekemä iloisen värinen tuoli ovat tulevan sisustuksen lähtökohta.

Tästä taitaa kyllä tulla jokaisen himosiivoojan kauhukabinetti. Tulollaan on siis keittiö, jossa on valkoinen kokolattiamatto!

Ensimmäinen uusi kaluste keittiössä on hylly, jonka tein bilteman tikusta. Hyllyn liimasin seinään kiinni eli se on nyt lopullisella paikallaan. Avohyllyyn päädyin, jotta saan mahdollisimman paljon tavaroita esille.  

Kaikki muu kalustus on vasta kokeiluvaiheessa. Todennäköisesti Ikäneito saa luopua tiskipöydästään, sillä sen kaapinovien väri on kuin tilaustyö tänne.

lauantai 5. syyskuuta 2015

Kesäkodin tapetointia

 Kesäkodin ison huoneen pahan näköinen tapetti on nyt vain muistona valokuvassa.

Huoneen uusi tapetti on valkoinen. Alustava suunnitelma on sisustaa huone mahdollisimman vaaleaksi. Kuvan kalusteet ovat mittakaavakokeiluna, ne siirtyvät talon kattoterassille.

Mielessäni olen jo kaavaillut tästä talosta kesänviettopaikkaa, jossa lomailee yksi aikuinen ja yksi pikkulapsi. Nyt mietinnässä on Kesäkodin huonejärjestys. Tuleeko alas olohuone sekä keittiö ja ylös makuukammari vai tuleeko alas yhdistetty oleskelu- ja makuutila sekä kylppäri ja ylös iso keittiö vai onko lopputulema jotain ihan muuta? Onpa loppuratkaisu minkälainen tahansa, säilytän yläkerran pallotapetin sekä mahdollisimman paljon alakerran turkoosia kaakelointia. Molemmat sopivat kaikkiin suunnitelmavaihtoehtoihin.