sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Narsisseja

Ihanat keväiset isot ja vähän pienemmät narsissit kukoistavat pihallamme. Näitä keväisen pihan "aurinkoja" innostuin tekemään lisää myös nukkekotikokoisena.

Vaikka pääsiäinen on jo takanapäin laitoin pariin purkkiin myös pajunkissoja. Jokaiseen talooni on nyt istutus valmiina ensi vuotta silmällä pitäen.

Kukat ovat kopiopaperista, lehdet muovista ja purkit kananmunakennoista leikattuja.

torstai 23. huhtikuuta 2015

Purkkeja

Tänään on ollut purkkipäivä. Tein purkkeja sekä pelkistettyyn että romattiseen keittiöön eli Honkkariin ja Vaarinmökkiin. Saattavat nuo muuallekin päätyä.

Purkkiosan materiaalina käytin kopiopaperia ja kuvioteippiä. Yhdessä purkissa kantena on verhoilunaula, muissa puutulppa. Osan puukansista "maalasin" kynsilakalla.

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Minipuutarhoja esillä Turussa

Turussa järjestetyillä Piha & Puutarha -messuilla oli esillä Lounais-Suomen puutarhayhdistyksen minipuutarhanäyttely.

Esillä oli useita hauskoja puutarhayhdistyksen jäsenten tekemiä kukkaistutuksia.

Vähän isompi minipuutarha oli löytänyt paikkansa kottikärryistä.

Yhdistyksen osastolla oli myynnissä minikokoisia kasveja sekä muuta minipuutarhaan sopivaa reksvisiittaa. Arvaatte varmaan, että ihastuin ideaan. Siksipä pari minikokoista kasvia odottaa pikkupuutarhakokeiluani...

lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen viettoa

Aulis-kissamme on nykyään aina paikalla, kun teen jotain nukkekoteihin liittyvää. Lahjatalon lattian "petsaus" oli juuri ja juuri kerinnyt kuivua, kun katti jo suoritti koemakuuta. Oikean petsin asemesta käytin lattian värjäämiseen silkkimaalia.

Pääsiäistunnelmaakin talossa on narsissi-istutuksen verra, Aulis toimikoon mittakaavana.