perjantai 28. marraskuuta 2014

Kalle Anttila OYn postimyyntiluettelo

Vaarinmökin ikäneito ompeli vastikään uuden tyynyn naperolleen. Ompeluhetken jälkeen hänen mielenkiintonsa kohdistui toisaalle. 

Toisaalle niin täysin, että pikku-pilttikin sai jäädä omiin hoteisiinsa keittiön pöydän alle.

Onneksi poikaparalla oli sentään uuden tyynyn lisäksi auto viihdykkeenään.

Vaan mikä ihme sai ikäneidon noin tykkänään unohtamaan lapsukaisensa?

Tietysti Kalle Anttila OYn uusi postimyyntiluettelo! Sellaista ei mökissä ole ennen nähty, tokko koko kylässä.

torstai 20. marraskuuta 2014

Kangaskaupoilla

Ensimmäinen joulu perheellisenä on saanut Vaarinmökin ikäneidon riehaantumaan jouluvalmisteluista. Kirkonkylän kangaskaupasta tuli ostettua koko pakallinen uutta jouluverhokangasta, oikein tehdaskutoista painnamalla kuvioitua sellaista. Myös lakanakangasta tuli hankittua, sillä pienelle miehelle neito tilasi, samalla reissulla, pinnasängyn paikalliselta puusepältä.
Hankintalistalle täytynee laittaa seuraavaksi isompi (ja somempi, sanoo neito) säilytyslaatikko kankaille.

torstai 13. marraskuuta 2014

Suomen Kädentaidot 2014, intarsia

Kimalainen on tehnyt viiluintarsiatauluja nukkekotiin. Kuva-aiheita on erilaisia. Tervetuloa tutustumaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen C-halliin, pöytä P180!

Intarsiatekniikalla tehty kuva on koottu eri puulajeista, hyödyntäen puiden eri värejä. Tämä kaunis rasia on toiminut käyntikorttirasianamme jo useilla markkinoilla. Kimalaisen käsin tehtyjen 1:1 töiden valikoimaa kannattaa tulla katsomaan, se on upea!

maanantai 10. marraskuuta 2014

Suomen Kädentaidot 2014, tekstiili

14.-16.11.2014 Tampereella järjestetään Suomen Kädentaidot messutapahtuma. Tapahtumapaikkana on Messu- ja Urheilukeskus osoitteessa Ilmailunkatu 20.

Tapahtuman aukioloajat ovat:
- perjantai klo 10-18
- lauantai klo 9-17
- sunnuntai klo 10-17

Kimalainen on varannut myyntipaikan messuilta. Kimalaisen pöytä sijaitsee C-hallin perällä, paikan numero on P180. Myynnissä on Kimalaisen tekemien 1:1 viiluintarsiatöiden lisäksi valmistamiamme nukkekodintavaroita.

Käsityömessuilla kun ollaan, niin käsityötarvikkeitahan täytyy myös olla tarjolla, vaikka sitten pienempiäkin. Kimalaisen pöydältä innokkaat miniompelijat voivat hankkia koko pakallisen jouluverhokangasta.

Neulojille on tarjolla villalankaa useissa väreissä. Josko lankaa innostuu vallan hamstraamaan, voi kerien säilyttämistä varten hankkia punotun korin. Käsityötarvikkeiden lisäksi myynnissä on myös nukkekodin mattoja, mööpeleitä ja muuta tarpeellista tavaraa.

maanantai 3. marraskuuta 2014

Ensimmäinen joulun enne

Jopas Vaarinmökin ikäneito kohtasi ISON ongelman, kirjaimellisesti. Posteljooni toi Mailis-äidiltä ja Sulolta niin ison joululahjapaketin pikkumiehelle, ettei paketti mahdu piiloon edes neidon sängyn alle.
Vaikkei piltti ehkä lahjaa omakseen hoksaisikaan, täyttyy ikäneidon mielestä paketin olla piilossa jouluaattoon saakka. Poika konttaa jo, ja tutkii kamarin nurkkia tarmokkaasti eli paketti taitaa olla paras piilottaa kellarin ylähyllylle. Ei muuta kun tuumasta toimeen. - Joulun odotus on mökissä alkanut!

lauantai 1. marraskuuta 2014

Vainajien viikonloppu

Lyhty kynttilöineen odottaa ovenpielessä. Illan hämärtyessä kynttilä sytytetään kaikkien edesmenneiden läheisten muistoksi. Halloweenkoristeista on vielä jäljellä kurpitsa. Kaikenlaiset tavat muistaa vainajia sekä viettää kekriä ja halloweeniä elävät sulassa sovussa Honkkarissa.

Lyhdyn teon aloitin viime sunnuntaina Turun nukkiskerhon kokoontumisessa, tänään sain sen valmiiksi. Lyhty on tehty paksusta paperista ja maalattu kultamaalilla. Sen verran keljua puuhaa maalattavan lyhdyn ryhdissä pitäminen oli, etten toista samanlaista aijo tehdä.