lauantai 26. huhtikuuta 2014

Vappua

Varaslähtö Vapun viettoon on Honkkarissa otettu. Talon emäntä osti itselleen tippaleivän herkuteltavaksi päiväkahvin kera.

Kahvihetkeä tosin hieman himmentää ympärillä olevat tekemättömät työt. Keittiön jakkarat sekä hyllykkö pitäisi maalata, jääkaappi korjauttaa, uusi tiskipöytä teettää ja oikeastaan koko keittiö laittaa uuteen ojennukseen...

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kirjeenvaihtoa

Ottopojan saavuttua, turvallisesti ja terveenä, perille lähetti Vaarinmökin ikäneito Mailikselle pienen lahjapaketin.

Saatekirjeessä on tarkempi selvitys paketin sisällöstä. Toivottavasti HonoLulussa viini maistuu, taimet kasvavat ja kaulin hoitaa tehtävänsä!

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen Honkkarissa

Vaikka pitkäperjantai ja lankalauantai menivät jo menojaan, jatkuu pääsiäinen. Hyvä niin, sillä pääsiäispyhien viettoon ehdittiin Honkkarissa vasta nyt.

Lasisen kukon olen ostanut Tallinnasta, muu pääsiäisaiheinen tavara on itsetehtyä.

Leppoisaa pääsiäisen loppua kaikille blogissani piipahteleville!

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Mööpleerausta

Vaarinmökin ikäneito on siirtänyt pikkumiehen pois äitiyspakkauksen laatikkosängystä kehtoon nukkumaan. Muutaman, öiseen aikaan, keittiöön tehdyn hoitoreissun jälkeen neito totesi, että kehdon on sovittava kammariin.

Hieman ahtaalta uusi järjestys ensialkuun tuntui, mutta tähän on totuttava.

Uusi nukkumapaikka vähän ihmetytti pientä miestä.

Onneksi Mailis oli laittanut pojan matkaan kunnon vauvatyynyn, sillä ikäneidon hankkima tyyny ei sopinut alkuunkaan piltin nukuttamiseen. Olisi poika saattanut taittaa niskansa mokoman möhkäleen kanssa.

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Pikku piltti

Poikavauva on päässyt perille Vaarinmökin ikäneidon iloksi. Lapsen luovuttaminen ei tainnut olla Madam Mailikselle kovikaan helppoa, niin monta sydäntä oli pojan kätkyeen pakattu mukaan.

Mailis oli myös laittanut virallisen luovutuspaperin lapsen tavaroiden joukkoon.

Sydäntaulun kulmaan oli liimattu paljon kertova kyynel...

Muistoksi syntymäkodistaan poika oli saanut upean pöytälampun. Kyseessä taitaa olla perintökalleus.

Lapsukainen makoili ensivuoteessaan lämpimän peiton alla. Ikäneito huomasi ilokseen, että pitsiä oli sekä peiton reunassa että tyynyvaarussa. Varmasti pitsilinjalla voidaan mökissä jatkaa, vaikka mies taloon tulikin.

Iloisesti hymyilevä mukelo vuoteineen nostettiin keittiön pöydälle neidon ja kissan ihmeteltäväksi.

Iso kiitos Äiteelle poikavauvasta ja kaikesta pojan mukana olleesta!

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Ottopoikaa odotellessa

Vaarinmökin ikäneidon elämä on ollut pari päivää mullin mallin. Koskaan mitään yhtä järisyttävää ei hänen elämässään ole tapahtunut. Ikäneidosta on tulossa äiti!! Madam Mailis on päättänyt lahjoittaa toisen kaksosistaan, pojan, ikäneidolle ikiomaksi.

Selvittääkseen päässään vellovia tuhansia ajatuksia on ikäneito turvautunut muutaman kerran jopa kotitekoisen seljaviinin neuvoa-antavaan voimaan.

"Puhtaalta pöydältä tämä kokonaan uusi elämä on nyt ainakin aloitettava" tuumi ikäneito ja kirjaimellisesti tyhjensi keittiön pöydän. Tyhjän pöydän ääressä hän mietti tarpeellisia hankintoja. "Koska kaikenlaisia juhlahetkiä liittyy uuden perheenjäsenen saamiseen, täytyy ensitöiksi hankkia uusi pöytäliina." Pöytäliinan ostoreissulla ikäneito hankki myös leluauton, pitäähän poikalapsella sellainen olla.
.
Vanhan kehdon neito kaivoi kellarista. Hämähäkkien seittien poistamisen ja pölyjen pyyhkimisen jälkeen kehto näytti kelpo kapineelta. Paikallisessa sekatavaraliikkeessä ei harmaa-valkoisen raitakankaan lisäksi ollut tarjolla muuta kuin punakukkaista kangasta. Neito arveli kukkakankaan olevan mieluisampi vaihtoehto lapsukaiselle. Kukkakankaasta hän ompeli petivaatteet, innostuipa vielä laittamaan pitsiäkin lakanan reunaan, vaikkei usko asian välttämättä vaikuttavan pojan unen laatuun.

"Siinä se odottaa nukkujaansa... Taidanpa ottaa vielä tilkan."