perjantai 28. helmikuuta 2014

Kevään merkkejä

Ensimmäiset siemenet ovat jo itäneet...


Tein sirkkalehdet kynsilakkatekniikalla. Ne on "istutettu" kananmunakennoista leikeltyihin idätysruukkuihin. Multana on kuivattujen kahviporojen ja Eri keeperin sekoitus.

tiistai 25. helmikuuta 2014

Virkatut korit

Virkkasin Honkkariin uudet korit. Ne on tehty n:o 1 virkkuukoukulla pellavalangasta. Lehtikori on rohdin 8 ja lelukori (taustalla) rohdin 4 vahvuista lankaa. Paksummasta langasta tuli n.1cm pitempi sivu samalla silmukkamäärällä.

Käsilaukun olen tehnyt aiemmin. Laukun alaosa on huovuttamaani kangasta, läppä ja hihna ovat nahkaa.

perjantai 14. helmikuuta 2014

Tampereen nukkekoti- ja nukkemessut 2014, mattoja

Olen kutonut mattoja erilaisin kuvioin ja värityksin Tampereen messuille. Matot on kudottu isoissa kangaspuissa kalalankaloimeen. Tervetuloa tutustumaan vaihtoehtoihin!

Mattopinon takaa, pakkauskiireiden keskeltä, toivotan kaikille nukkekotien ystäville mukavaa ystävänpäivää!

maanantai 10. helmikuuta 2014

Tampereen Nukkekoti- ja Nukkemessut 2014, donitseja

Museokeskus Vapriikin aulassa järjestetään lauantaina 15.2.2014 Nukkekoti- ja Nukkemessut. Vapriikki sijaitsee Tampereella, Tampellan vanhalla tehdasalueella, osoitteessa Alaverstaanraitti 5. Messut ovat avoinna klo 10-16, pääsymaksua ei peritä.

Olen varannut myyntipaikan messuilta  Myyntiin tulee nukkekodin mattoja, mööpeleita ja muuta tarpeellista tavaraa. Matot ovat kutomiani, mööpelit Kimalaisen valmistamia ja muu tarpeellinen tavara minun, siskoni ja Kimalaisen tekemää.

Donitseja

Herkkusuille myyntipöydällämme on tarjolla mm. donitseja 6 kappaleen laatikoissa.

Tämä Honkkarin asukki yrittää löytää parasta paikkaa makupalan nappaamiseen. Muutama kuukausi ikää ja pari senttiä korkeutta lisää, niin johan tehtävä helpottuu.


keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Ruusupurkkeja

Keittiön uudet säilytyspurkit tein paperisilpusta, pahvista, teipistä ja puusta. Tummat purkkien kannet on maalattu kynsilakalla. Purkkeja ei voi avata.

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Dorfpuppenhaus

Vastikään tekemälläni luidenlämmittelymatkalla yövyin mennen tullen Bremenissä, Saksassa. Bremenin lentokentältä lehtimyymälästä löytyi menomatkalla Dorfpuppenhaus nimisen nukkekotilehden kakkosnumero. Lehti oli pakattu pahvikotelon sisään ja samassa paketissa oli myös kylpyamme, vesihanat, kylpysuolaa ja pyyhkeet. Koko komeus maksoi 4.99 eur. Ensimmäinen numero oli maksanut vain 1 euron, mutta se oli jo loppuunmyyty.

Lehti mööpeleineen ilmestyy kerran viikossa eli paluumatkalla oli tietysti kipitettävä samaan lehtikauppaan. Kolmosnumeroa ei enään ollut jäljellä, mutta nelosen sain. Lehden lisäksi siinä oli keinuhevonen ja vauvankehto petivehkeineen. Tavarat ovat Kiinassa tehtyjä. Niiden paketeissa oli varoitustarra, jossa kiellettiin niiden antaminen alle 14(!!) vuotiaille.

Lehti nro 4, pahvilaatikoihin pakattuine tavaroineen, myytiin sellofaanipussissa ja hinta oli alun tarjousten jälkeen noussut 8.99 euroon, mikä taitaa olla lehden normaalihinta.

Itse lehti on 16 sivuinen. Ideana näkyy olevan pahvikotelossa valokuvassa olleen mallitalon sisustuksen jonkin huonekalun myyminen (tilpehööreineen) jokaisen numeron yhteydessä. Samassa numerossa esitellään myydyn huonekalun eri versioita eri aikakausilta, eli ostamissani lehdissä kylpyammetta ja lastensänkyä. Molemmissa lehdissä oli myös askarteluohjeet ja pari artikkelia eri nukkekodeista.

Jäipä matkalta mukaan myös muutama jääkaappimagneetti. Kyllä Vaarinmökin ikäneidon nyt kelpaa, kun hänen viinivarastonsa kasvoi taas roimasti. Ja lopulta hän pääsee maistelemaan viinejänsä oikeasta viinilasista, sellaista ei mökissä vielä ole ollutkaan.