keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Joulutähdet

 
Nämä joulutähdet valmistuivat maalarinteipistä ja rautalangasta. Kukkapurkkina on puuhelmi.

Ajattelin laittaa joulutähden ainakin Honkkariin, mutta kuinkas on Vaarinmökin laita? Oliko joulutähti Suomessa yleinen joulukukka jo 1950-luvulla? Osaako joku kertoa?


tiistai 19. marraskuuta 2013

Nallet

Ensimmäiset nukkekotiin huovuttamani nallet esittäytyvät tässä. Tein nallet Porin kansalaisopiston järjestämällä kurssilla neulahuovutustekniikalla. Huovutin kurssilla myös koiran, siitä tuli ilmiselvä lammas-koira eli mistään suunnasta katsomalla ei pysty päättelemään onko kyseessä lammas vai koira. Se odottaa vielä aikamoista viimeistä silausta ennen kameran eteen pääsyä... 

Oranssilla nallella on helmisilmät. Suu ja resuinen nenä on ommeltu tavallisella ompelulangalla.

Keltaisen nallen silmät on huovutettu, suu ja nenä ovat ommellut.

Martan keittokirjan ostin Tampereen messuilta "Väinölän Marialta". Messuilta ostin myös mini-mini mosaiikkineliöitä. Niiden kanssa touhuilu taitaa jäädä odottamaan joulun jälkeistä aikaa. 

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Suomen Kädentaidot 2013

Kimalainen on varannut myyntipaikan 15.-17.11.2013 Suomen Kädentaidot - käsi ja taideteollisuusmessuilta. Kimalaisen pöytä sijaitsee C-hallin perällä, paikan numero on P180. Messut järjestetään Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa, tapahtuma on avoinna pe 10-18, la 9-17 ja su 10-17.

Myyntiin tulee Kimalaisen 1:1 viiluintarsiatöiden lisäksi nukkekodintavaroita. Nukkekodin matot ovat kutomiani, mööpelit Kimalaisen valmistamia ja muut tarpeelliset nukkekodin tavarat minun ja Kimalaisen tekemiä. Ohessa kuvat muutamista markkinoille tulevista töistämme.

Mitäpä käsityömessut olisivat ilman muistilehtiötä ja lankaa. Tosin lankaa tulee usein ostettua paljon enemmän kuin ostoslistan mukaan on suunnitelmissa...

Pitkän messupäivän päätteeksi ruoka maistuu! Kuvausrekvisiittana oleva sinappituubi on Leea Lehelmän valmistama.

maanantai 11. marraskuuta 2013

Tauno Palo

Minkä ihanan yllätyksen siskoni oli järjestänyt viikonlopputapaamiseemme. Hän oli printannut minulle julisteen ja 3 viikkolehdenkantta, kaikissa mukana ikihurmaava Tauno Palo!!!

Vaarinmökin ikäneidolla on tiedossa auvoisia lukuhetkiä eikä Honkkarin emäntäkään jää osattomaksi. Kumpikohan saa julisteen?

perjantai 8. marraskuuta 2013

Kynsilakkakukkia

Olin mukana Suuri Snadi tapahtuman yhteydessä järjestetyssä kynsilakkakukkapajassa. Pajassa Leea Lehelmän opastuksella tehtiin amaryllis rautalangasta ja kynsilakasta.

Valmiin amarylliksen sipuliksi laitettiin pähkinä, mullaksi kahvinporoja. Kukkapurkki on leikattu kananmunankennosta.

Suurta Snadia seuranneella viikolla pidimme siskoni kanssa päivän mittaisen kahden naisen kynsilakkakukkapajan. Ensin teimme amaryllikset Leean ohjetta noudattaen. Pähkinän asemesta sipuleina käytimme puuhelmiä. Kukkavanoihin emme laittaneet lainkaan nuppuja vaan kolme avonaista kukkaa.

Kynsilakkavalikoimastamme puuttui, harmittavaisesti, se jouluisen punainen väri joka amaryllikseen kuuluu. Se ei kuitenkaan estänyt meitä tekemästä kasveja. Nyt siskoni nukkekodissa kukoistaa lilahtava amaryllis ja Lahjatalossa on pinkki kukka. Oranssi amaryllis on Honkkarin vintillä.
 
Amaryllisten valmistuttua innostuimme kokeilemaan muunkin mallisten kukkien valmistamista. Samalla kokeilimme erilaisia punaisten kynsilakkojen sävyjä näihin mielikuvituskukkiin. Kukkasista sidoimme kimppuja.

Olen jo saanut lisää kynsilakkoja "lainaksi" eli harjoitukset tulevat jatkumaan...


maanantai 4. marraskuuta 2013

Kirja ja kunniakirja

Muistoksi minikalustekisasta kaikki osallistujat saivat kunniakirjan ja Elina Kallin lahjoittaman Pienempi ranskalaista tyyliä nukkekodissa -kirjan. Iso kiitos Elinalle kirjalahjasta!

Kunniakirja oli nukkekotikokoa, kuinkas muuten! Sen laitoin Honkkarin olohuoneen seinälle, sillä vanhanpojanheittiön pöytä ei ole, ainakaan vielä, missään seinällisessä tilassa.

lauantai 2. marraskuuta 2013

Kekri

Halloweenin juhlinnasta on siirrytty Kekrin viettoon. Vaarinmökin kellariin on kerätty ja säilötty kesän satoa. Mökissä asusteleva ikäneito taisi säilöä isoimman osan marjoista viininä... Puulaatikot vihanneksineen ovat Kimalaisen tekemiä.

Lapsuuteni nukkekotileikissä tämä tila eteisen perällä oli wc. Kuten olen aikaisemmin kertonut, en halua muuttaa/peittää mitään alkuperäistä tässä vaarini tekemässä nukkekodissa. Siksi, koska pikkuruisessa huoneessa ei ole milloinkaan ollut ovea, siitä tuli yhdistetty kellari ja varasto. Wc ilman ovea tuntui hieman vieraalta ajatukselta.