maanantai 30. syyskuuta 2013

Verhot

Sunnuntaina Turun seudun nukkekotikerhossa teemana olivat verhot. Pala styroksia, paljon nuppineuloja ja runsaasti hiuslakkaa tarvittiin Nasun opettamaan tekniikkaan, jossa verhot muotoiltiin lopulliseen malliinsa ennen ikkunaan ripustamista.

Verhojen vekityksen ehdin tehdä kerhossa, lopullinen muotoilu tapahtui illalla kotona. Nämä ensimmäiset "lakkaverhot" pääsivät Vaarinmökin kammarin vanhojen (liian lyhyiden) verhojen tilalle. 

Vasta valokuvista huomasin, että olen laittanut verhot liian korkealle. Täytyypä korjata asia.


torstai 26. syyskuuta 2013

Honkkarin sänky

Jalkojen liima ei ollut vielä kuivunut kun sovittelin Honkkarin uutta sänkyä vintille. Sängyn tein Bilteman sytyketikuista, sen jaloiksi laitoin puuliitostapit. Seuraavaksi täytyy päättää minkä väriseksi sängyn maalaan. Tosin sängyn väri ei taida jäädä näkyviin muualla kuin päätylevyssä, sillä sängynpeitteestä aijon tehdä lattiaan asti ulottuvan, jotta saan mahdollisimman paljon lattian ryppyjä piiloon.

Tein lattiaa liimatessani sen virheen, että levitin liiman koko lattian alueelle yhtä aikaa ja lättäsin paperin saman tien liiman päälle. Siinähän se paperi sitten oli paikallaan, niinkuin p... Junttilan talon seinissä. Mikäs siinä, että lattia takertui paikalleen, mutta kun se oli täynnä ilmakuplia. Kuplat puhkoin nuppineulalla ja painelin kiinni lattiaan. Tuosta puhkomis+painelu operaatiosta jäivät jäljelle kuvassa näkyvät korkkimaton rypyt.

Koska lattia oli mieleiseni, en malttanut repiä sitä pois, vaan päätin laittaa makuuhuoneen päädyn lattialle paljon kaikenlaista tavaraa mattojen lisäksi. Aika näyttää kuinka hyvin saan nuo rumat rypyt piilotettua.



tiistai 24. syyskuuta 2013

Lahjatalon sisäpanelointi valmis

Lahjatalo on sisältä tapettia ja maalia/lakkaa vaille valmis. En tosin ole ihan varma kuuluuko lahjaani talon pintakäsittely. Aika näyttää...

Tämän valokuvan mukana sain pojaltani viestin, jossa todettiin, että talon ulkoseinätkin olisivat valmiit, jos hän olisi muistanut ottaa "hirret" mukaansa verstaalle.

torstai 19. syyskuuta 2013

SyysMatin Markkinat 2013

Kimalainen on varannut myyntipaikan SyysMatin Markkinoilta 21.-22.9.2013.

Espoon tuomiokirkon kupeessa järjestettävien markkinoiden osoite on Kirkkopuisto 5. Markkinat ovat avoinna lauantaina 21.9. klo 10-17.30 ja sunnuntaina 22.9. klo 11.30-16.

Myyntiin tulee nukkekodintavaroita, mm tekstiilejä ja huonekaluja sekä Kimalaisen 1:1 viiluintarsiatöitä. Nukkekodin matot ovat kutomiani, mööpelit Kimalaisen valmistamia ja muut tarpeelliset nukkekodin tavarat minun ja Kimalaisen tekemiä. Ohessa kuvat muutamista markkinoille tulevista töistämme.

 
Tyynyissä on syksyn väriloistoa...

...tai syysillan tummuutta. Seinähyllyköt ovat samaa tummaa skaalaa.
  
Syksyn sato odottaa säilömistä.

***

Täytyihän minun noita syksyn raikkaita väreja kokeilla Honkkarin löhönurkkaukseenkin. Siellä ovat huonekalut ja pikkusälät taas paikoillaan.

Makuukammarin pääty on edelleen tyhjillään, sillä tällekin remontille kävi niinkuin remonteille tapaa käydä. Ne leviävät laajemmalle kuin tarkoitus alunperin on. Kun olin maalannut porrasaukon ympäryskaiteet totesin, että myös olohuoneen portaat ja kaiteet on maalattava, sillä maalattomien kaiteiden yläpää näkyy vintille. Eli Honkkarin väki odottaa taas maalaria töihin.

perjantai 13. syyskuuta 2013

Malttamaton remontoija

Pakko Honkkarin emännän oli jo sovitella uutta viherkasvia vintin nurkkaan, vaikka lattialistat ovat vielä irrallaan. Harmahtava väri ei hänen silmäänsä miellytä ja suunnitteilla on uusi reissu maalikauppaan, jotta listat voisi maalata pikkuriikkisen ruskeammalla sävyllä. Korkkimatto on sentään asennettu paikalleen.


tiistai 10. syyskuuta 2013

Lahjatalosta hirsitalo?

Uusin saamani valokuva Lahjatalosta on uudesta kuvakulmasta. Ensimmäistä kertaa näkösällä on talon ulkopuoli. Mahtaakohan koko talo saada hirsipinnan? Jään jännityksellä odottamaan.

torstai 5. syyskuuta 2013

Materiaalihankintoja

Honkkarin väki löysi rautakaupasta mieleisensä korkkimaton. Toivottavasti se sopii yhteen vanhan tapetin kanssa. Lattialistat ja maali hankittiin samalla ostosreissulla.

 
Kun ostetut materiaalit oli rahdattu vintille haettiin vielä työkalupakki ja muuta tarpeellista esille. Mittaaminen, leikkaaminen, sahaaminen ja maalaaminen voivat alkaa.

Maalipurkin tein pullonkorkista, muut tavarat ovat vanhempia hankintoja.

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Nyt on vinttiremontin aika

Honkkarin vintti on ollut vain osin kalustettu, sillä suunnitelmissani on ollut lattian pinnoittaminen ja kaiteiden maalaus. Löhönurkkaus on ollut vähän valmiimpi, makuukammarin puolella ei ole ollut kuin patjat lattialla, vähän pikkusälää ja pari mattoa, jotta tilan tyhjentäminen kävisi helposti.

Oleskelupäädyn kalustus varmaan palaa takaisin paikalleen. Makuutila on vasta suunnitteilla, ainoastaan parisängyn pohja ja patjat ovat valmiina.

Tästä se alkaa...