sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Honkkarin olohuoneen tapetti

Syyskuussa 2011 oli Honkkarin kaikkissa huoneissa lopulta tapetit. Viimeisenä tapetoin olohuoneen.

Huonekaluja ei ollut montakaan, siksi tuolien välissä oleva pöytä täytyi laittaa kuvaan mukaan, vaikken ollut sitä edes maalannut. Pöydän liimaukset olivat nippa nappa kuivat kuvaushetkellä. Käkikellokin odotti maalaustelineen päällä seinälle laittamista.

tiistai 19. helmikuuta 2013

Honkkarin WC:n pintamateriaalit

Vessan pinnotteiden suunnittelu alkoi kaakelikartongista. Olin ostanut kartongin jo ennen Honkkarin hankkimista. Ostaessani kartongin ajattelin käyttäväni sen joskus keittiön lattiana. Koska keittiösuunnitelma muuttui täydellisesti, jäi kartonki vessan materiaaliksi. Wc:ssä vaihtoehtoina olivat kaakelilattia tai puoliväliin kaakeloidut seinät. Lattia voitti, sillä lattiassa ajattelin kaakelikuviota jäävän enemmän näkyviin. Seinät päällystin valkoisella tapetilla ja kattoon liimasin valkoisen tulostuspaperin.

Vaaleanpunainen pesukone oli ensimmäinen kalustehankintani vessaan. Maton olen punonut puuvillanyöristä.

lauantai 16. helmikuuta 2013

Honkkarin keittiön tapetti

Honkkarin keittiöön päätin kokeilla ruotsalaisesta sisustuslehdestä löytämääni väritystä. Lehden mallikeittiössä seinät oli maalattu mustalla ja valkoisella, kaapistot olivat tummahkon lilat ja kaikki muu oli valkoista. Maalaamisen asemesta tapetoin keittiön Marimekon lahjapussin paperilla, jossa oli juuri oikeanlevyiset vaakaraidat. Paperin sain ryppyyntymään harmittavaisesti tapetoitaessa, mutta kaapiston päätin peittävän pahimmin aaltoilevat kohdat.

Heti pintamateriaalien liimauksen kuivuttua siirsin varastossa olleet keittiöaiheiset esineet uuteen keittiöön odottamaan kaappien valmistumista. Jotta keittiö näyttäisi edes hieman keittiöltä, eikä tavaravarastolta, viritin sinne väliaikaisen ruokapöydän. Ruokapöydän jalka on hammastikkuteline ja pöytälevy on lasinalunen, mustat jakkarat ovat pullonkorkkeja. Etualalla olevan punaisen pikkupöydän tein askartelutikuista.

torstai 14. helmikuuta 2013

Ystävänpäivä


Hauskaa Ystävänpäivää kaikille nukkekotien ystäville!
 

maanantai 11. helmikuuta 2013

Vaarinmökin keittiö

Samaan aikaan kun Honkkarissa oli tapetointi käynnissä rupesin sisustamaan Vaarinmökin isompaa huonetta uudelleen. Olohuone muuttui keittiöksi. Ostokalusteet saivat seurakseen ensimmäisen itse tekemäni huonekalun, keittiön pöydän.

Keittiössä on puulämmitys ja kantovesi. Hiiret kuuluvat itsestäänselvästi vanhan talon asukkaisiin.

torstai 7. helmikuuta 2013

Honkkarin vintti


Honkkarin vintin tapetoin seuraavaksi. Huonekaluista divaani ja pikkupöytä löysivät heti paikkansa vintin löhönurkkauksesta.  Parisängyn ajattelin laittaa vintin toiseen päätyyn, tosin sänky puuttui (se puuttuu vieläkin). Turkoosin aarrearkun sain pojaltani, matto on lasinalunen. Tuikkukippapöytä muutti Vaarinmökistä tänne. Vitriinikaapin sisältö ja sijoittelu ei ollut lopullinen.

tiistai 5. helmikuuta 2013

Kukkia ja kasveja

Sunnuntaina Turun seudun nukkekotikerhossa teemana olivat kukat ja kasvit. Käytössämme olivat tammikuussa kerholle hankitut punchit.

Punchien kymmenestä kuviovaihtoehdosta päädyin kasveista murattiin, kukista ruusuihin ja mielikuvituskukkasiin. Muratin sain kerhossa tehtyä ja kukkia ehdin hieman aloitella. Tänään liimasin keskeneräiset työt valmiiksi. Kukkia valmistuikin runsaanlaisesti, lehtiä olisi pitänyt lävistää paljon enemmän. Nyt osassa ruusuista on oikeat lehdet, loput ovat maljakossa muovisuikaleiden kanssa. Mielikuvituskukat saivat myös muovilehdet.

Muratin laitan Honkkarin ulko-oven viereen. Aaltomaljakon paikka on Honkkarin olohuoneessa, krumeluurimpi vaasi (myös tänään väkerretty) pääsee Vaarinmökkiin. Loput ruusut joutuvat vielä odottamaan maljakkoa, ne kuitenkin päätynevät Honkkarin makuuhuoneeseen.

maanantai 4. helmikuuta 2013

Huonejako?

Honkkarissa tulisi olemaan olohuone, makuuhuone, ruokahuone, keittiö ja wc. Makuuhuoneen paikka oli  vintillä, muiden tilojen kohdalla päättäminen olikin hankalampaa. Ei edes ensimmäinen tapettilöytö (poistorulla turkulaisesta tapettiliikkeestä) ja alakerran ison huoneen tapetoiminen auttanut päätöksenteossa. Onneksi huonekaluja oli vähän ja niiden vekslaaminen huoneesta toiseen kävi joutuisasti.

perjantai 1. helmikuuta 2013

Honkkari

Porin kansalaisopisto järjesti tammikuussa 2011 nukkekotitapahtuman, jossa oli nukkekoteja ja roomboxeja näytteillä, mahdollisuus osallistua työpajoihin ja useitä myyntipöytiä "aarteiden metsästäjille".

Noilta markkinoilta ostin mm. kukkapylvään, verhot, talouspaperitelineen ja juustoja. Ostoksia tehdessäni tiesin jo etteivät kaikki hankinnat päädy Vaarinmökkiin. Lopullinen päätös hankkia toinen nukkekoti syntyi tuossa tapahtumassa. Matkalla markkinoilta kotiin poikkesin Porin Hong Kongissa ostamassa nukkekodin. Tuo nukkekoti sai ostopaikkansa mukaan nimekseen Honkkari.

Yhdessä mieheni kanssa kasasimme talon ja jo samana iltana siirtyi osa Vaarinmökin kalusteista Honkkariin.